sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Lastenhuoneen sisustus


Tytön huoneen sisutaminen on todella hauskaa hommaa. Olen viettänyt huoneen parissa hetken jos toisenkin, vaikka huoneen omistaja ei vielä taida olla kovin tarkka valtakuntansa tyylistä ja tunnelmasta. Kaikkien hauskojen ja nättien yksityiskohtien näpertely vaan on niin mukavaa ja rentouttavaa puuhaa minulle.

Aikaisemmin olen aiheeseen liittyen esitellyt täällä lipaston, hyllyn ja verhot. Miehen viettäessä isäkuukautta kotona päätin saattaa projektin loppuun. Isäkuukausi meni, mutta huone on vielä vähän kesken. Paljon tuli kuitenkin valmiiksikin ja loputkin suunnitelmat ovat selvillä, joten tästä alkaa lastenhuoneen sisustus-päivitys rupeama, jonka tarkoituksena on saada tänne esille kaikki lastenhuoneeseen askaroimani jutut.

Ekana esittelen upean perintösänkyni, joka toimii huoneessa sohvana, kun tyttö vielä nukkuu pinnasängyssä meidän makkarissa. Perintösänky on isänisäni tekemä ja tiettävästi ollut ainakin setieni käytössä. Alunperin sänky on ilmeisesti ollut musta, välillä valkoinen ja lopuksi punainen hiomistani maalikerroksista päätellen. Minun käsissäni siitä tuli valkoinen ja aika monta maalikerrostahan siihen tarvittiinkin, mutta hyvä tuli. Käytin valkoista puolihimmeää kalustemaalia.

Ennen...

... ja jälkeen.

Sängyssä on kaksi patjaa päällekkäin. Alla on sängyn levyinen patja ja päällä leveämpi, jonka leikkasin reunoista niin, että se mahtuu sänkyyn, mutta reunat jäävät sängyn laitojen päälle. Patjojen päälle ompelin päällisen vanhasta päiväpeitosta. Tyynyistä ja muista lisää myöhemmin. Uuteen maalipintaan olen tyytyväinen. Sänky näyttää valkoisena tosi kauniilta ja nuo sorvatut päädyt pääsevät paremmin oikeuksiinsa tämän värisenä.

4 kommenttia:

 1. Kaunis sänky!
  Tuo taustalla oleva tapetti on ihana, mistä se on ostettu?
  Olen yrittänyt etsiä olohuoneeseen tapettia ja tuo on yksi parhaista vaihtoehdoista tähän mennessä. =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis sänky ja minusta myös kaunis tapetti. Kerrassaan herkullinen pari.

  VastaaPoista
 3. Tapetti on paikallisesta K-raudasta, mutta se ostettiin joskus jouluna 2009, joten enpä tiedä löytyykö sitä enää mistään. Itsekin ihastuin siihen heti, kun näin.

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu!!! :) Super kaunis sänky, wau, sait siitä todella upean, ihan olen kade!
  t. Inka

  VastaaPoista