tiistai 11. lokakuuta 2011

Turkistöppöset

Viikonloppuna vietettiin elokuussa syntyneen siskontyttöni ristiäisiä. Meiltä uusi kummityttö sai lahjaksi kastehelmet sekä ompelemani talvitöppöset.


Vanha lammasturkki, josta aikaisemmin tein omalle tytölleni 1-vuotislahjaksi lampaan, oli alunperin nyt kastetut tytön isotädin lahjoittama. Suunnitellessani viime talvena turkin käyttöä, olin juuri saanut tietää tulevasta lapsesta ja päätin säästää osan turkkia, niin, että myös tulokas saisi siitä jotain. Nyt hyödynsin loput turkin palaset näihin taatusti lämpimiin talvitöppösiin.


Turkin nahkapuoli ei ollut kovin kaunis, joten päällimmäisen kerroksen tein kukikkaasta vakosametista. Sisäpuoli on siis aitoa lampaanturkista. Töppösten kaavan otin oman tyttöni vanhoista hirvennahkaisista töppösistä. Töppösissä on tarrakiinnitys. Koristeeksi ompelin pitsinauhoja ja koristenapit.


Tarrakiinnitys

Koristenapit

Pikkujaloissa nämä näyttävät aika suurilta, mutta todellisuudessa ne ovat sisämitoiltaan jo aika sopivat, sillä paksu turkis saa ne näyttämään ulospäin isoilta. Kaava oli kätevän mallinen ja nämä oli aika helppo ja nopea ommella. Turkis oli sen paksuista, että ompelukoneeni pystyi juuri ja juuri selvittämään paksuimmatkin kohdat. Päällikankaan valitsin tietämättä vauvan muista talviasusteista, mutta sattumalta vasta hankittu toppahaalari oli sopivasti ruskea vaaleanpunaisilla ruuduilla!

Pienet jalat ja muhkeat töppöset

3 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniit töppöset.

  VastaaPoista
 2. Supersuloiset tossut ja ihana ajatus taustalla tuo vielä tunnearvoa. =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Niin suloiset että. Mä aattelin vain kutoa töppöset omalle vaaville.
  Mulla olis kyllä tuolla yks lahjoitettu turkiskin mutten taida raaskia (vielä) sitä pilkkoa...

  VastaaPoista