perjantai 16. maaliskuuta 2012

Keväisiä lintuja


Eteisen lipaston päälle tarvittiin jotain uutta ja keväisempää talvisten kynttilöiden tilalle. Jostain sain ajatuksen oksista roikkuvista linnuista. Yritin kehitellä ideasta sellaisen, että parivuotias tyllerö voisi osallistua tekemiseen mahdollisimman paljon ja lopputulos olisi kuitenkin näkyvälle paikalle sopiva. Tavoitteeseen päästiin aika hyvin, koska ihan kivan näköinenhän tästä tuli ja tytöllekin löytyi paljon tekemistä.Oksat etsittiin lähimetsästä ja maalattiin yhdessä harmaaksi. Leikkasin linnut pahvista ja tyttö sai valita värit ja maalata ne. Siivet tein vanhoista kirjan sivuista, jotka taittelin haitaritaitoksille ja koristelin leikkaamalla saksilla lumitähti tekniikalla.
Kaapissa oli vienyt tilaa iso ruukku, jonka päätin vihdoin tuunata tähän tarkoitukseen. Alkuperäisestä lookista ei tullut kuvaa, mutta ruukku oli musta ja koristeltu valkoisilla kiinalaisilla merkeillä, aikanaan Tiimarin ale-hyllystä hankittu. Ei ihan tätä päivää, vaikka se vielä vuosituhannen alussa näyttikin tyylikkäältä sisustuselementiltä opiskelijakämpässä :) Ruukun muoto oli kuitenkin kiva, joten olin säilönyt sitä tällaista sopivaa tarkoitusta varten.

Nyt kokeilin ruukkuun aikaisemmin "Kirjan uusi elämä"- kirjasta (Thompson Jason 2011) löytämääni ideaa ja päällystin sen vanhoilla kirjan sivuilla. Revin sivut ensin suikaleiksi. Sitten kiinnitimme ne vesi-erikeepper-seoksella. Tässä hommassa tyttö toimi erittäin innokkaana ja tehokkaana, joskin vähän turhan vauhdikkaana apulaisena. Onnistunutta jälkeä syntyi kuitenkin (ja melkoinen sotku) ja aika kiva lopputulos. Sileämmän pinnan aikaan saamiseksi suikaleiden reunat olisi pitänyt painella ja kiinnittää huolellisemmin, mutta nyt toiminta oli sen verran vauhdikasta, ettei moiselle jäänyt aikaa. Mutta tekemisen riemua oli kaksin verroin, parempi niin!
1 kommentti: