maanantai 12. marraskuuta 2012

Äitiyspakkauksen laatikon päällystäminen

Äitiyspakkauksen laatikko päällystettynä vauvan ensisängyksi.

Kommenttiboksissa oli aikaisemmin kyselty päällystämästäni äitiyspakkauksen laatikosta ja nyt saan siitä viimein tarkempia kuvia tänne. Päällystin laatikon esikoiselle kolme vuotta sitten ja hänen lisäkseen sitä on käyttänyt siskontyttö ja nyt oma vauvamme. Poika nukkui tässä pikku torkkuja vielä yli puolivuotiaana. Nyt seitsenkuiselle huomasin sen jo käyneen turhaksi, joten otin kuvia samalla, kun siirsin sen varastoon.

Ohjeen tähän keksin silloin ihan omasta päästä sen mukaan, minkä ajattelin olevan käytännöllistä. Tämä on siis ikään kuin säkki, jonka pohja on suorakaiteen muotoinen. Mitoitin sen niin, että laatikko mahtui juuri ja juuri sisään eli kangas pysyy ihan napakkana sen ympärillä. "Säkki" on niin korkea, että reunat taittuvat laatikon sisään ja vielä vähän matkaa patjan alle. Kankaana käytin tikkikangasta, että laidat ovat mukavan pehmeät vauvalle. Samasta tikkikankaasta tein sopivan kokoisen päiväpeiton. Laatikon yläreunan kohdalle ompelin kantokahvat, joista laatikkoa on kätevä siirrellä.

Tämä oli helppo ja toimiva ratkaisu, joten voin suositella tällaista tekniikkaa.

Laatikko pujotettuna päällisen sisään.

Päällisen reunat taiteltuna paikoilleen. Reunat yltävät pohjalle niin, että ne pysyvät patjan alla hyvin.

Tukevat kantokahvat.


3 kommenttia:

  1. Tosi hienosti toteutettu! Ihana päällinen :)

    VastaaPoista
  2. Osaatko yhtään sanoo paljon sulla meni kangasta:)?

    VastaaPoista
  3. Voi ei, kysymys on jäänyt minulta ihan huomaamatta, sori! Kangasta meni suunnilleen 1,5 m + pohjakangasta noin 75x45 cm:n pala. Pohja on siis eri kankaasta kuin reunat.

    VastaaPoista