sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lastenhuoneen tauluTämä taulu askarreltiin lastenhuoneeseen yhdessä tytön kanssa. Taulun henkilöinä ovat lapset niin, että kasvot  leikattiin valokuvista. Taulun "tarinan" tyttö ideoi niin, että hän itse, prinsessa, ja pikkuveli-merirosvo purjehtivat laivalla etsimässä aarretta. Taivaalla piti olla sateenkaari ja eväskorissa tarkoin valittuja herkkuja.

Taulun pohjana on vanha maalauspohja, joka päällystettiin ensin vaalealla kartongilla. Meri tehtiin niin, että rypistettiin vihreää kreppipaperia, joka kiinnitettiin ja maalattiin erikeepperin, veden ja askartelumaalin seoksella. Kreppipaperi rypistyi sopiviksi laineiksi ja homma oli kolmevuotiaalle hyvin mieleistä. Taivas maalattiin vastaavalla tavalla silkkipaperille.


Sateenkaarta maalatessa opeteltiin yhdessä värien sekoittamista ja se osoittautuikin kolme vuotiaalle todella mielenkiintoiseksi ja kivaksi hommaksi. Sekoitetuilla väreillä sitten maalattiin sateenkaari yhdessä.

Muuta tytölle sopivaa hommaa tässä oli värien ja materiaalien valinta, laivan osien maalaus ja osien paikalleen liimaus. Taulua tehtiin vähissä erin monena päivänä niin, että mielenkiinto säilyi. Tämä oli onnistunut ja monipuolinen askarteluidea tehtäväksi yhdessä tytön kanssa. Ja kaikkein hauskinta taisi olla valokuvahahmojen käyttö ja seikkailun suunnittelu!


2 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea ja hieno taulu! Omakin touhu-taavi varmasti nauttisi vastaavan rakentelusta, tallennampa idean korvan taakse =)

    VastaaPoista
  2. Joo, kannattaa kokeilla! Lapselle tällaisen suunnittelu tuotti suurta riemua!

    VastaaPoista