maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pirteät kevättakit


Nämä takit ompelin lapsille jo syksyllä, mutta hyvät kuvat sain otettua nyt. Kuvat on otettu Haga-parkissa Tukholmassa, jossa olemme lasten kanssa mukana miehen työreissulla. Takkien kaava oli Ottobrestä 1/2013. Se oli varsin hyvän mallinen ja helppo ja nopea ommella. Kankaana käytin Ikean pirteitä sisustuskankaita, joita olin joskus aiemmin jemmannut. Kankaat ovat paksuhkoa puuvillaa. Palat riittivät juuri ja juuri näihin. Pienemmän takin huppua piti vähän soveltaa, että sain hauskan ketun kuvan mahtumaan siihen.



Vuorit tein kaapista löytyneistä jämävuorikankaista. Isomman takin vuoriin jouduin käyttämään kahta kangasta niin, että hihat tulivat eri värisestä, mutta saimpahan vanhat tilkut käytettyä. Ostamaan jouduin siis vaan vetoketjut. Taskut jätin kokonaan pois, koska ne olisivat sotkeneet kivoja kuvioita ja olen huomannut, ettei taskuilla juurikaan ole lasten vaatteissa käyttöä.




Näistä tuli kyllä tosi iloiset ja kivat ja ovat kovasti lastenkin mieleen. Kangas sopi näihin hyvin. Se on pysynyt hyvänä pesuissa ja tahrat eivät heti näissä näy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti