tiistai 27. tammikuuta 2015

Raitamatto


Lähtiessäni syksyllä pikaisella varoitusajalla "reissutöihin" toiselle paikkakunnalle, päätin ikävöinnin sijaan hyödyntää yksinäiset illat ja yllättävän vapaa-ajan sataprosenttisesti käsitöiden ja liikunnan merkeissä. Yksi ilta viikossa on kulunut kansalaisopiston puutyökurssilla. Lisäksi olen itsekseni tehnyt paaaaljon monenmoisia käsitöitä.

Vähän ennen joulua keksin vielä hankkiutua kansalaisopiston kudontakurssille. Kudonnasta minulla on ehkä kaikista tekstiilityön perustekniikoista vähiten kokemusta. Yhden ison viltin olen kutonut ja joitain pienempiä töitä. Oppilaiden kanssa olen toki tehnyt mattoa ja poppanaliinaa.

Tosi mahtavaa on ollut päästä nyt pitkästä aikaa kutomaan kunnolla itsekin. Ensimmäinen työ valmistui viime viikolla. Empä ollut ennen kokonaista mattoa tehnytkään! Toinen reuna vähän mutkittelee, mutta olen tästä kuitenkin ihan onnessani. Värivalinnat ja raidoitus onnistuivat mielestäni ihan nappiin. Päihin on tulossa vielä käänteet eli hapsuja en jätä tähän näkyviin. Maton sijoituspaikaksi olen ajatellut kesämökin uutta lisärakennusta, joka saataneen käyttökuntoon alkukesästä.Puissa oli valkea 80 cm leveä mattoloimi, jonka sain käyttööni. Matossa on perus palttinasidos ja mustassa ohuessa kuvioraidassa on käytetty yhtä polkusta taalainsidoksen neljästä polkusesta. Jatkan samalla loimella ja seuraavaksi suunnitteilla onkin matto, jossa kaikki kuusi polkusta ovat käytössä.


1 kommentti:

  1. Onpa tosi hieno matto! Kuten itsekin kirjoitit, niin sekä raidoitus että värit ovat onnistuneet. - se toinen Talvikki

    VastaaPoista