perjantai 11. marraskuuta 2011

Risukranssi


Kokeilin elämäni ensimmäisen kerran risutöitä ja askartelin ruokapöydän päälle koivunrisuista ison kranssin. Tekniikkaan katsoin vinkkejä jostain risutyökirjasta jo aiemmin kesällä.


Tontin laitamilla, kaupungin puolella tosin, oli sopivasti suuri kasa kaadettua pusikkoa, mukana myös koivuja. Käytin koivujen ohuimpia oksia ja etsin mahdollisimman risuisia, siis monihaaraisia yksilöitä. Ison kasan niitä saikin kerätä ja lisää piti käydä hakemassa kahdesti, että kranssista tuli tarpeeksi paksu. Sidoin ensin ison kranssin pidemmistä oksista ja kiinnitin siihen lyhyempiä ja ohuempia risuja rautalangalla. Kranssin ympärille kiedoin vielä ohutta metallilankaa, johon pujoteltiin yhdessä tytön kanssa valkoisia ja kirkkaita helmiä.


Koristeeksi laitettiin käpyjä, joita tyttö oli kerännyt mummun kanssa ja muovikristalleja. Lähempänä joulua on tarkoitus täydentää koristelua jollain jouluisella.
Kranssi roikkuu pöydän päällä olevasta lampusta pellavanauhoilla. Lamppu ei ehkä ole paras tuohon keskelle, mutta menettelee.

2 kommenttia: