keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Jouluvalmisteluja


Viime vuonna askartelin ja laitoin joulujuttuja aika hillitysti. Ehkä osittain siksi, että emme viettäneet aattoa kotona ja muutenkaan innostus ei ollut erityisen suuri. Joulun jälkeen aloin melkein harmitella asiaa ja hamstrasinkin koristeita ja materiaaleja alennusmyynneistä tammikuussa.

Tänä vuonna tunnelma on aivan toinen ja olen suunnitellut kaikenlaista jo ehkä vähän liikaakin. Nyt aatto vietetäänkin isommalla porukalla täällä. Ehkä keväällä odotettavissa oleva perheenlisäyskin on saanut aikaan vähän yliampuvia joulunlaittofiiliksiä.


Askartelut aloitettiin jouluisista magneeteista, joilla joulukalenterit kiinnitetiin jääkaapinoveen. Tein nämä tytön avustuksella aaltopahvista ja softiksesta. Koristelut tein kankaalle tarkoitetulla kohovärillä, joka toimikin tässä hyvin. Hauskaa seurata, millaista iloa perinteinen kuvakalenterikin voi tuottaa kohta parivuotiaalle.Adventtikynttilät ympäröin katinliekosta tekemälläni kranssilla. Katinliekoa en ollut käyttänyt ennen, enkä olisi nytkään, ellei siskoni olisi lahjoittanut pussillista synttärilahjaksi, kun oli voivotellut ettei sitä löydy mistään. Lieko olikin helppo ja kaunis materiaali. Tämän kranssin tein kietomalla ensin yhden pitkän lieon ympyräksi ja kieputtamalla sen ympärille lisää liekoa ja ohutta metallilankaa. Koristeeksi lisäsin helmiä. Kynttilöiden numerolaput pika-askartelin tiimarin valmiista piparikorteista, joihin lisäsin vaan numerot.

Taustalla olevaan kehykseen laitoin jouluisen kankaan, joka on vanha pöytäliina ja Isoäidin perintöä.

2 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan hienoja joulukoristeita ja erityisen kiva idea laittaa vanha pöytäliina kehyksiin.

    VastaaPoista