sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Rullaverho


Ennen joulujuttuja esittelen tällaisen perusverhon, jonka ompelin keittiöön jo loppukesästä. Se jäi silloin laittamatta tänne. Nyt joku oli kysellyt lastenhuoneen verhoista ja ajattelin kertoa tässä, miten olen nämä tällaiset ommellut. Kuva on huono, kun ulkoa tuleva valo heijastuu verhon läpi enemmän kuin oikeasti. Oikeasti verho ei siis ole ihan näin läpikuultava. Kangas on pellavaa.

Verho on suorakaiteen muotoinen kappale, joka on siis ikkunan levyinen tai vähän leveämpi. Lastenhuoneen verho on niin pitkä, että sen voisi halutessaan rullata peittämään ikkunan. Tämä keittiönverho taas on lyhyempi eikä sitä siis ole tarkoituskaan avata. Ylhäällä on kuja verhotankoa varten. Sivuille olen ommellut kaksiskertaiset päärmeet niin, että reuna on siisti myös nurjalta, kun se rullauksen kohdalla näkyy etupuolelle.


Helman olen rullannut kangaspakan sisällä olevan pahviputken ympärille. Niitä saa ainakin täällä paikallisesta kangaskaupasta ilmaiseksi. Lastenhuoneen verhoissa ei ole rullan sisällä mitään ja silloin rullaukset roikkuvat hieman rennommin. Jos haluaa jämäkän reunan, niin tämä on hyvä keino. Pahvirulla ei ole koko verhon levyinen, mutta pitää rullan silti hyvin koossa.

Verhon kannattimiksi sopii mikä tahansa nauha tai vastaava. Tässä ompelin irralliset "vyöt", joiden toisissa päissä on napit ja toisissa napinläpiä. Näitä kannatinvöitä ei ole siis kiinnitetty mitenkään verhoon. Ne on vaan kierretty verhon ja verhotangon ympäri.Itse olen mieltynyt näihin rullaverhoihin, koska niillä saa helposti persoonallista ilmettä tällaisiin kappa-tyylisiin verhoihin ja ne on kuitenkin hyvin nopea valmistaa.

1 kommentti: