lauantai 2. maaliskuuta 2013

Leikkiherkkuja

Edellisessä keittiö-postauksessa näkyivätkin jo nämä leikkipullat ja -kakku, jotka askartelin tytölle. Nämä oli tosi nopea tehdä, koska en sortunut turhaan näpertelyyn, vaan suosin lähinnä runsasta liiman käyttöä. Jos askartelen yksin, ilman 3-vuotiasta apuria, tykkään usein tehdä tällaisia nopeita askarteluja, joissa syntyy hyvää ja näyttävää jälkeä vauhdilla. Ajattelen, että kaikkea ei ole pakko aina ommella pikkutarkasti viimeisen päälle, vaikka osaisikin. Toki sekin on välillä hauskaa ja tarkoituksenmukaista, mutta tässä tapauksessa esimerkiksi kiinnitin melkein kaiken runsaalla erikeepperillä. Kunnon liimaus syntyy hetkessä ja kestää leikeissä.
Kakun tein oikeaan pieneen kakkuvuokaan. Leikkasin styroxista sopivan palan ja liimasin sen pinnalle vanulevyä tuomaan oikeaa pinnanmuotoa. Sitten päällystin kappaleen huopakankaalla, jonka kiinnitin erikeeperillä. Liimasin myös kakun kiinni vuoan pohjaan. Kuorrutuksen tein seoksella, jossa oli suunnilleen puolet erikeepperiä ja puolet valkoista askartelumaalia. Sekoitin sen pieneen minigrip-pussiin, leikkasin kulman pois ja pursotin kakulle. Kuorrutteesseen painelin koristeeksi muovihelmiä.


Pullat tein styroxpalloista, jotka leikkasin ensin mattopuukolla kahtia. Päällystin pallonpuolikkaat puuvillakankaalla. Leikkasin ympyröitä, joiden ulkoreunaan ompelin rypytyslangan. Langalla kiristin kankaan pallon ympärille niin, että ryppyreuna jäi pullan päälle. Nämä kohdat peitin liimaamalla päälle kuorrutteen huopakankaasta. Loppusilaus syntyi näihinkin muovihelmillä. Pullien pohjaan liimasin vielä magneetit. Näin ne pysyvät paremmin pienellä metallitarjottimella, joka toimii pullapeltinä. Löysin kaupasta hattivatti-tarjottimen, joka on juuri sopivan kokoinen leikkiuuniinkin.Tytön tämän hetkisiin leikkeihin nämä olivat ihan täysosuma. Kovassa käytössä ovat päivittäin. Myös 11 kuukauden ikäistä pikkuveljeä etenkin nuo pullat kiinnostavat kovasti, mutta turvallisuussyistä ne on koitettu pitää saavuttamattomissa. Kahvikutsuilla pullat näköjään tarjoillaan barbille ja pehmoleluille ja pikkuveljelle katetaan legopalikka muovimukissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti