torstai 12. joulukuuta 2013

Joulua, Joulua!

Joulu on jo hiipinyt taloon.


Tänä jouluna ja muutenkin musta-valkoinen on joka paikassa ollut niin kovassa huudossa, että on ihan huomaamatta alkanut miellyttää minuakin. Ennen niin ruskeansävyiseen sisustukseen on ilmaantunut enemmän tuota väriparia. Ja nyt joulujuttuja askarrellessani olen myös huomannut usein päätyväni mustaan ja valkoiseen. Tottakai punaistakin on mukana, mutta musta-valkoinen ja luonnonmateriaalit on niin helppo ja rauhallinen yhdistelmä, että vaikka joulua on talossa paljon, se ei mene överiksi.
"Eipä!" sanovat tähän ainakin äitini ja siskoni :D


Eteisen lipaston päälle suureen kehykseen tein mustavalkoisen joulutaulun. Leikkasin osat lahjapaperista, jonka toinen puoli oli valkoinen ja toinen musta. Talojen pikkuiset ikkunat ja tähdet oli kätevä leikata tarrapaperista.


Adventtikynttilät askartelin tyhjistä pulloista. Tulostin netistä pakettikortteja, jotka liimasin "etiketeiksi". Koristeiksi liimasin pitsi- ja koristenauhoja. Numerot ripustin punaisilla nauhoilla pullojen kauloihin.


Lehtikuusenoksia on näkynyt lehdissä ja blogeissa niin paljon, että pakkohan minunkin oli niitä saada. Ihan siksi raahasin tämän kimpun vanhempieni pihasta Keski-Suomesta. Ja ovathan ne kauniita, eivätkä koristeita kaipaa.
Sohvatyynyjen värimaailma oli valmiiksi musta-valko-beige. Viime jouluna ompelin herttaiset Petterin ja Lotan Joulu-tyynyt, jotka sopivat sekaan nytkin. Lisäksi ompelin vielä yhden punaraitaisenkin piristämään. Kuvassa on meneillään kirjastosta lainattujen joulukirjojen katsaus.


2 kommenttia:

  1. Ihania juttuja olet taas laittanut! Minua hymyilytti nuo lehtikuusenoksat, sillä minun piti laittaa sinulle viestiä, että haluaisitko oksia pihastamme kaadetuista lehtikuusista. Ajattelin, että sinua ne voisivat kiinnostaa, ja oikeassa olin! Näyttävätkin tosi kauniilta vaaleaa seinää vasten.
    -se toinen Talvikki :)

    VastaaPoista
  2. Ai teillä olis niitä ollut! No tulipa sitten kaukaa haettua :)

    VastaaPoista