lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulukoristevinkki


Näitä kauniita valokuvajoulukoristeita askartelin viime jouluna lahjaksi ystäväperheelle. Nämä ovat aika nopeatekoisia askarteluja, joihin saa kivasti tallennettua muistoja vaikka lapsista, kuten tässä versiossa. Näissä koristeissa oli yhteiskuvia molempien perheiden lapsista. Hyvä idea olisi tehdä omista lapsista koriste joka vuodelta. Silloin lasten kasvu näkyisi hauskasti vaikka joulukuuseen ripustettuna.


Koristeen pohjana käytin ohutta styroxia, jota on suojana esim. monissa huonekalupakkauksissa. Valokuvat tulostin tulostuskankaalle, jota olen tilannut Kahdeksannesta taivaasta.  Noissa kuvissa käytin kangasta, jossa oli toisella puolella tarra, mutta pelkkä tulostuskangaskin käy ja toki paperikin, jos ei halua kankaspintaa.

Kuvat joka tapauksessa liimataan styroxiin, joka leikataan sitten esim. mattoveitsellä kuvan reunoja pitkin oikeaan muotoon. Ympyröiden reunoihin liimataan koristenauhaa, joka peittää styroxin. Näissä lisäsin koristeeksi valkoiset kulkuset ja punaista koristenauhaa, josta tein myös ripustuslenkit.


Styroxiin on helppo kiinnittää koristeita pitkällä neulalla ja langalla. Tässä työnsin pitkällä nukenompeluneulalla ripustuslenkin nauhan jatkumaan alapuolelle kulkusen ripustukseen. Koristeiden toisille puolille liimasin kuviopaperia ja puisia pikkusydämiä.

1 kommentti:

  1. Ihana idea!!! Tuota täytynee jonain vuonna kokeilla saa kuvia nakyville jotka meinaa unohtua laatikon pohjalle! =D

    VastaaPoista