perjantai 1. huhtikuuta 2011

Puu


Suunnittelin pitkään ja hartaasti tekeväni tytön huoneeseen puun, jossa olisi kasvumitta-asteikko. Puuhun voisi tytön kasvaessa merkata, milloin mikäkin pituus on tullut täyteen. Alunperin idea tuli jossain vanhassa Avotakassa olleesta seinätarrasta. Siinä puun oksilla oli eläimiä ja rungossa mitta-asteikko. Myöhemmin samaisessa lehdessä oli muitakin lastenhuoneeseen sopivia seinätarrapuita, joista otin vinkkejä. Ainakin Lelutalossa oli tarjolla erilaisia mitta-asteikkotarroja ja yksi tosi ihana puukin. Harkitsin jo sen tilaamista, mutta värit eivät sopineet suunnitelmiini, joten jatkoin oman puun parissa.

Lattianrajassa lymyilee luolassaan siili.

Orava pinkoo metrin korkeudella.

Puu onkin varmaan yleisin lastenhuoneen seinällä käytetty aihe, joten jotain erikoisempaakin olisi voinut keksiä, mutta päädyin kuitenkin tekemään oman puuversioni. Ensin aioin tehdä puun vaatekaapin oveen ja käyttää värillistä kontaktimuovia. Kun sopivia värejä ei löytynyt, keksin vanhat tapettirullien jämät, joita meilläon varastoituna vino pino. Paikaksi valikoitui päätyseinä ison ikkunan vieressä.

Leppis kiipeilee oksalla.

Pikkulintu lauleskelee mökkinsä katolla.

Tapetti olikin hyvä materiaali. Leikkaaminen ja kiinnittäminen oli helppoa ja nopeaa. Puun lehdet leikkasin samasta tapetista, jolla yksi huoneen seinistä on tapetoitu. Rungon leikkasin yhtenä kappaleena beigestä tapetista. Eläimiin käytin ruskeaa ja beigeä tapettia ja yksityiskohtiin mustaa tussia. Kiinnitin osat liisterillä. Etukäteen pelkäsin, että tämä vaihe olisi hankala ja osat rullaantuisivat ja sotkeentuisivat liisteriin. Homma kävi kuitenkin ongelmitta ja paljon helpommin, kuin ajattelin. Nyt mitta-asteikko ulottuu vain metriin, mutta sitä on tarkoitus jatkaa myöhemmin. Lopuksi vielä ennen-jälkeen kuvat.

Ennen...

ja jälkeen.

Puun lehdet ovat samoja, kuin toisen seinän kukkaköynöstapetissa.


10 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Meillä ei tilaa tuollaiselle puulle olisikaan. Meillä kun on liian paljon romua joka nurkassa. :-D

  VastaaPoista
 2. Mun kommentit on katoillut mystisesti viime päivinä... =(
  Hieno puu ja kiva idea tuo pituusmitta puun rungossa. =)

  VastaaPoista
 3. Hieno puu ja yksityiskohdat.

  Minä laitoin aikonaan seinälle kaupan meriaiheiset tarrat. Montaa ei ole enää jäljellä, koska pojat ovat luvatta niitä omatoimisesti siirrelleet :(

  VastaaPoista
 4. Ihana huone teidän neidillä!
  K-L

  VastaaPoista
 5. Lisäänpä tänne vielä että blogissani sinulle haaste. :-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Vaarana kyllä on, että pikkuneiti yrittää näperrellä osia irti...

  VastaaPoista
 7. Oi kun on hieno puu! Ja mikä huippu idea tehdä se tapetista!

  VastaaPoista
 8. Oi kun on kaunis! :D Kyllä meillä pienimmäinen tykkäis tuollaisesta kovasti.

  VastaaPoista