torstai 28. heinäkuuta 2011

Nojatuolien uusi ilme

Nojatuolien uusi ilme syntyi uudella kankaalla.

Tämä ikuisuusprojekti oli kesken niin kauan, että näiden nojatuolien omistajat taisivat jo epäillä, valmistuvatko ne koskaan. Kyseessä on siskoni miehen siskon vanhat tuolit, jotka oli tarkoitus verhoilla uudelleen, kun ne siirtyivät siskoni ja hänen miehensä asuntoon joskus puolitoista vuotta sitten. Kangaskin hankittiin, se oli verhoilukangasta Eurokankaasta, mutta siihen se homma sitten tyssäsikin ja jäi vain syystä tai toisesta roikkumaan.

Kun nyt lopulta ryhdistäydyin, totesin ettei se niin työläs juttu ollutkaan. Tuolit valmistuivat muutamassa päivässä. Ylivoimaisesti työläin vaihe oli kaavojen suunnittelu. Mainittakoon vielä, että tuolien omistajat eivät olleet tästä projektin venähtämisestä millänsäkkään (tai eivät sitä ainakaan tuoneet ilmi), sillä tuolit olivat alkuperäisessä asussaankin aivan käyttökelpoiset. Nyt ne kuitenkin saivat viimein uuden valoisamman ilmeen.

Ompelin ensin tuolin muotoiset huput, jotka olivat auki takasaumoista niin, että ne sai pujotettua paikoilleen. Tuolit kapenevat alareunaa kohden, joten huppuja ei voinut ommella valmiiksi, vaan ompelin takasaumat käsin lopuksi, kun huput olivat jo paikoillaan. Jos ne pitää saada irti mahdollista pesua varten, takasaumat täytyy siis ratkoa auki. En kuitenkaan halunnut laittaa niihin vetoketjuja tai tarroja, koska tuolit sijaitsevat asunnossa niin, että ne näkyvät selvästi myös takaa päin. Sileät saumat olivat mielestäni siistein vaihtoehto. Istuintyynyt ovat irralliset ja niissä on vetoketjut, joten nämä helpoiten likaantuvat osat saa tarvittaessa kätevästi pesuun.

Lopputulokseen kaikki osapuolet olivat oikein tyytyväisiä. Tässä kuvat ennen ja jälkeen tuunauksen.

Ennen...

...ja jälkeen.

3 kommenttia:

  1. tulipa hienot!

    blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  2. Tulin kirjoittaakseni, että blogissani on sinulle jotain. Niinpä näyttää edellinenkin postaaja kirjajoittaneen :)

    VastaaPoista