maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kesämekkoja kierrättämällä


Tässä hetki ennen vauvan tuloa, kun raskaammat hommat eivät enää luonnistu, on ollut hyvää aikaa käsitöille ja askarteluille. Tytön kanssa ollaan askarreltu melkein päivittäin, viimepäivinä lähinnä pääsiäisjuttuja, joista lisää myöhemmin. Lisäksi päätin, että tässä on vielä hyvä sauma ommella tytölle jotakin kesää varten.

Päätin hyödyntää kierrätysmateriaalia, joka on odotellut kaapissa. Kyseessä on pino omia vanhoja trikoopaitoja, jotka syystä tai toisesta olen poistanut käytöstä, vaikka kankaat ovat vielä käyttökelpoisia. Helmat ovat kutistuneet liian lyhyiksi tai saumat kiertyneet niin vinoon, että nämä ovat jääneet vähälle käytölle. Mekkoja ja yksi hamonen näistä sitten syntyi. Ideoin eri mallisia mekkoja, joita voi kaikkia käyttää pelkästään tai aluspaidan päällä. Kaventelin toppeja saumurilla ja osassa hyödynsin pääntiet, kädentiet tai helmat sellaisinaan. Osaa saksin reilummalla kädellä. Resoreiden ja erilaisten koristeluiden avulla puolivalmiista materiaaleista syntyy valmista suht nopeasti.

Ennen...

...ja jälkeen.

Kettumekko (josta kuvia ihan sivun alussa) syntyi topista, jonka koristelin pitsillä, leppis-napeilla, koristenauhalla ja kettu-aplikaatiolla. Tämän aplikaation leikkasin suoraan Ikean-kankaasta.

Pikaisen norsuhamosen ompelin paidanhelmasta, resorista ja kirpparilta ostetusta norsunkuvasta.Tytön toiveena oli "intiaanityttömekko" ja inkkarihenkeä koitin luoda koristenauhoilla, helmillä ja omasta lapsuudesta tutulla hapsuhelmalla.
Aikanaan Thaimaasta ostettu helletoppi jäi kotimaassa vähälle käytölle ja muuttui nyt pikku fiksauksella mekoksi.


Niin ikään Thaimaasta oli tämä Lacoste-kopio-toppi, jossa halusin säilyttää krokotiili-teeman. Lisäsin logon pikkukrokon seuraksi isomman krokotiilin aplikaationa. Tämä aplikaatio oli oma tuotos vihreästä velourista, jota lisäsin myös pääntielle.Tässä liivimekossa yhdistin topinhelman ja tilkkulaatikon kangassuikaleita. Koristeena on pitsiä ja kukkanapit.

3 kommenttia:

  1. Ihastuttavan kekseliästä kierrätystä! Kivat kesävaatteet tytölle.

    VastaaPoista
  2. Ihania tuunauksia! Tykkään! Todella söpö tuo viimeinen pitsiliivari :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Näitä oli kyllä kiva suunnitella ja tehdä!

    VastaaPoista