sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Lumihiutaleita hiljalleen...


Jouluvalojen poistamisen jälkeen olohuoneen isot ikkunat näyttivät kauhean tyhjiltä. Olohuoneen yksi seinä muodostuu kolmesta korkeasta ikkunasta, jotka ovat kokonsa vuoksi hyvin hallitsevia ja kivasta maisemasta huolimatta minun silmääni välillä vähän kolkkoja. Varastossa odottaa pino kivoja, kodikkaita ikkunaristikoita. Ne ovat varmaan kuuluneet talopakettiin, mutta talon rakantaneet edelliset asukkaat eivät ole haluneet niitä ikkunoihin. Itse ihastuin niihin, kun ne löytyivät syksyllä ja olisin halunnut ne paikoilleen välittömästi. Ristikoista puuttuu kuitenkin asennusmekanismit, eikä siihen hätään löytynyt sopivaa kiinnitystapaa (hyviä vinkkejä kaivataan!), joten ne jäivät vielä odottamaan.

Olin aikaisemmin ihastellut perinteisiä paperilumihiutaleita Kalastajan vaimo-blogissa. Nyt muistin ne ja päädyin siihen, että ne eivät ole pelkästään joulukoristeita, vaan koko talveen sopivia koristeita ja niinpä kaivoin sakset esiin. Leikkasin hiutaleet tavallisesta kopiopaperista ja kiinnitin ikkunaan maitotipoilla.


Näitä olin tainnut leikata viimeksi joskus ala-asteella. Nyt ihastuin ikihyviksi tähän perinteiseen tekniikkaan ja pitsimäisiin tuotoksiin. Leikkaaminen oli hauskaa puuhaa ja vielä hauskempaa oli valmiiksi leikatun hiutaleen auki taittelu, kun aina uudenlainen lopputulos paljastui. Miten kaunista jälkeä niin helpolla ja ilmaiseksi! Näitä aion suosia tulevinakin talvina!
Lopuksi vielä tajusin, että nämä koristeet ovat ihan nappivalinta meidän olkkariin, sillä niitähän oli siellä jo valmiiksi kolmessa seinätaulussa. Kyseiset taulut hankin kesällä paikallisesta sekatavarakaupasta, josta voi löytää mitä tahansa. Vanerista leikattujen kuvioiden taustalla on peilit. Olin miettinyt pääni puhki, mitä laittaisin tuolle seinälle. Nämä olivat mielestäni kauniit ja sisustukseen sopivat, eivätkä mitenkään hallitse huoneen tunnelmaa.

Sisustaessani ostan ihan hyvillä mielin tällaista "rihkamaa" ja muutenkin voin ostaa esimerkiksi huonekaluja ihan mistä tahansa liikkeestä, jos ne miellyttävät silmää. Tänne onkin hankittu tavaraa hyvin sekalaisesta valikoimasta kauppoja ja yhdistelty sitten vanhoihin tavaroihin ja itse tehtyihin juttuihin. Jonkinlainen poikkeus on luvassa lähiaikoina, kun eräs jo matkalla oleva design-tuote saapuu sivistämään sekalaista sisustustamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti