keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Paksupoika olkkarin nurkassa

Paksupoika nurkassaan

Kodin sisustaminen on hauska ja tärkeä harrastus minulle, mutta en ole siinä mikään asiantuntija. Sisustamiseni on tällaista omaksi ja perheen iloksi tekemääni kotikutoista touhua. En noudata tai edes tunne mitään sisustusoppeja tai suuntauksia eikä minulla ole tavaroiden suhteen mitään ehdottomia tyyli- tai merkkivaatimuksia. Olen sekoittanut täällä keskenään kaikenlaisia tavaroita ja tyylejä täysin oman makuni mukaan.

Tämän pienen määritelmän jälkeen voin julistaa nyt ostaneeni kerrankin oikeaa designia! Meillä on olohuoneessa takan vieressä nurkka, johon halusin istumapaikan, mutta en ollut vielä löytänyt järkevää ratkaisua. Nurkka on niin syvä, että takkapuiden säilytykseen soveltuva arkkupenkki, jota siihen mallailtiin, oli liian pieni ja istuja jäi sohvalta katsottuna nurkan taakse piiloon. Isommat tuolit taas ovat tiellä kulkureitillä keittiöstä olkkariin. Täsmäratkaisu löytyi Finish Design Shopin nettialesta sattumalta, kun olin siellä ostamassa Marimekon ale-kankaita. Jukka Setälän suunnittelema Fatboy the Original hopealla värityksellä oli varustettu tuntuvalla alennuksella.

Näyttävä sisääntulo

Olen ihastellut tätä suurta säkkituolia jossain sisustusohjelmissa ja lehdissä, mutta en ole kyllä ajatellut sen hankkimista itselle. Ylipäätäänkin olen pitänyt säkkituoleja melko kauheina kapistuksina sitten 90-luvun alun nahkaisten joka kodista löytyneiden versioiden. Nyt tuo ale-tuoli kuitenkin kiinnitti huomioni ja alkoi tuntua juuri oikealta ratkaisulta takan nurkkaukseen. Kokokin vaikutti sopivalta. Hopeinen väri kuulosti epäilyttävältä, mutta näytti kuvassa lähinnä harnaalta. Ehkä en olisi valinnut juuri sitä, jos se ei olisi ollut alennettu, mutta se näytti takan harmaisiin ja teräksisiin yksityiskohtiin sopivalta.

Rento, mutta tyyliäkin löytyy

Ja kohtahan se säkki oli jo matkalla tänne Marimekon ale-kankaiden muassa. Odotuksetkin se lunasti, sillä tuoli on hauskan näköinen, todella mukava ja juuri paikalleen sopiva. Hopeinen värikin osoittautui sopivan harmaaksi. Toimitus oli tosi nopea ja pakkauskin komea. Eli oli hyvä hankinta ja pelastaa säkkituolien maineen minun silmissäni. Vähänhän tuota tietysti täytyy välillä möyhiä, jos haluaa sen näyttävän siistiltä. Tällainen rennompi ratkaisu on kuitenkin ihan hyvää siedätyshoitoa kaltaiselleni sohvatyynyjen asettelijalle...etenkin, kun yksivuotias tyttäreni ei vielä ole täysin sisäistänyt samaa siisteys-ideologiaa kanssani ja vauhti senkun kiihtyy ja tavarat (myös sohvatyynyt) lentelee. Samainen tyllerö oli erittäin ihastunut uuteen tulokkaaseen ja myös sen sittemmin konttaustunneliksi muutuneeseen pakkaukseen.
Tulokkaaseen tutustumista
Sukellus säkin syliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti