maanantai 2. toukokuuta 2011

Jarruvillasukat


Tässä yksi talvemmalla esittelemättä jäänyt juttu: jarruvillasukat. Anoppi on neulonut tytölle vinon pinon villasukkia, jotka ansaitsisivat ja tulevatkin vielä saamaan ihan oman juttunsa tänne. Yksiin testasin luvan kanssa sukkien jarrupohjien tekoon tarkoitettua ainetta, joka osui silmään paikallisessa kangaskaupassa.


Aine oli pullossa, josta sitä pursotettiin sukanpohjaan ja annettiin kuivua ja toistettiin sama käsittely. Aineesta muodostui kumimaisia nystyröitä. Tietysti olisi voinut taiteilla myös jotain kuvioita, mutta tässä ensikokeilussa tyydyin pelkkiin pilkkuihin. Lopputulos oli oikein toimiva, joten tätä tulee varmaan käytettyä ensi syksynä lisää. Ja oli helppoa (varsinkin, kun oli hienot sukat valmiina)!

2 kommenttia:

  1. Mä olen meinannut jo muutamaan kertaan ostaa tuota jarruainetta sukan pohjiin mutta niiden kestävyys on arveluttanut. Kerro jossain vaiheessa kuinka hyvin ne kestävät aikaa ja käyttöä... =)

    VastaaPoista
  2. Joo pitää joskus raportoida. Yllättävän tiukan tuntuisesti aine ainakin tarttui villasukanpohjaan, mutta saa nähdä, miten sitten käytössä käy.

    VastaaPoista