perjantai 13. toukokuuta 2011

Pinnasänky


Yksi blogissa esittelemättä jäänyt juttu on tytön pinnasängyn somistus. Itse asiassa se on tietysti tehty jo ennen koko blogin olemassaoloa, mutta kuvat on otettu ja odottaneet esittelyä. Sänky on serkun tytön vanha ja tein siihen odotusaikana omat lisäykseni. Sängyn ulkopuolen somistin verholla, jonka helmaan ompelin edesmenneen Isoäitimme virkkaamat verhokapat.


Nämä Isoäidin perintöpitsit ovat niin arvokkaita, että niille täytyy löytää arvoisensa käyttökohteet. Tämä oli sellainen kohde, jossa uskoisin Isoäidinkin halunneen käsityönsä nähdä.
Kangas on pellavannäköistä, läpikuultavaa verhokangasta. Yläreunan tarrakiinnitykset viimeistelin valkeilla ruseteilla. Lisäksi ompelin sänkyyn kuvissa näkyvät reunapehmusteet ja päiväpeiton.
Pinnasänky tuntui vastasyntyneelle niin suurelta, että päällystin äitiyspakkauksen laatikon pikkuvauvaa varten. Kangas on valmiiksi tikattua päiväpeittokangasta, joka teki laidoista mukavan pehmeät. Reunoille ompelin kahvat, joiden avulla laatikkoa oli kätevä nostella huoneesta toiseen. Loppukankaista ompelin vielä pienen peiton laatikkosänkyyn.
 Nyt laatikko odottaa jo lähipiiriin syntyvää tulokasta, mutta pinnasängyssä oma tyttö nukkuu vielä tälläkin hetkellä.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tuo äitiyspakkausverhoilu!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno toi äitiyspakkauskoppa! Minkälainen systeemi sulla oli siihen tuolla kopan alapuolella? Joku tarra- tai kuminauhasysteemi vai?

  VastaaPoista
 3. Hei, kivannäköinen pinnasänky! Muistatko mallia?

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Valitettavasti en tiedä sängyn mallia ollenkaan, kun se ostettiin käytettynä. Ei löytynyt mitään merkintöjäkään siitä.

  VastaaPoista