torstai 5. toukokuuta 2011

Kummilapsille

Tällä kertaa esittelyssä on kummilapsille synttärilahjaksi ompelemiani asuja. Nämä ovat jo pari-kolme vuotta sitten tehtyjä.
Tuolloin 4-vuotta täyttänyt prinsessa sai satiinista ommellun rimpsumekon. Kaavana käytin jotain perusmekon kaavaa, johon lisäsin yksityiskohdat. Vyötärön satiininauha on takaa solmittava, jolloin se antaa vyötärölle säätövaraa. Takana on myös vetoketjukiinnitys.
En muista tarkkaan, ompelinko tämän työliivin kummipojalleni 4- vai 5-vuotislahjaksi, mutta kovassa käytössä se kuulemma on ollut. Käytin kaavana juhlaliivin kaavaa ja muokkasin sen aikuisten työliivistä mallia ottaen. Yksityiskohtina on asiaan kuuluvat vasaralenkit ym. Edessä on tarranauhakiinnitys.6-vuotiaana kummipoikani suosikkeihin kuului omankin sukupolveni muistama yksityisetsivä Nikke Knatterton. Tuolloin ompelin hänelle esikuvan kaltaisen etsivänpuvun. Tässä oli kaavana pikkupojan juhlapuku, jota muokkasin sopivaksi. Ruudut piirsin tekstiilitussilla. Aluspaitana oli valmis T-paita, johon tein punaisen rusetin.

2 kommenttia:

  1. Hienoja, erityisesti tuo duunariliivi on huippu. Arvostaisikohan mun kummipoikani vielä tuollaista =D

    VastaaPoista