lauantai 15. lokakuuta 2011

Leppis-lakki


Ompelin tytölle hatun kylmempiä säitä varten samalla hyväksi havaitulla kaavalla kuin aikaisemman keväthatun, jota on käytetty myös tämä alkusyksy. Nyt alkoi olla jo tarvetta lämpimämmille materiaaleille. Päällikankaan ja puuvilla-vuorin väliin ompelin kerroksen fleeceä ja tuulikangasta lisälämmikkeeksi. Päällikangas on samaa enstexiä, kuin keväällä ompelemani ulkohousut, jotka eivät ole menneet kovassa käytössä miksikään ja ovat muutenkin vielä sopivat. Enstex on erittäin kestävä materiaali ja pitää vettäkin hyvin. Sitä löytyy myös kivoissa väreissä.



Materiaalin ja lipan ansiosta tämä hattu suojaa hyvin kylmissä syyssateissa ja pikkupakkasillakin. Olen tykännyt tästä mallista, koska se istuu kivasti pieneen päähän ja suojaa korvat hyvin. Alkuperäisen mallin nauhakiinnityksen vaihdoin tässäkin kätevämpään tarraan. Lipan pystyy taittamaan osittain tai kokonaan pystyyn silloin, kun sade- tai häikäisysuojaa ei tarvita.


Piristykseksi ompelin iloisen leppäkerttuaplikaation, joka on samaa puuvillaa kuin vuori ja lipan alapuoli. Hattu on jo osoittautunut toimivaksi käytössä ja pientä käyttäjää ilahdutti suuresti tuo leppis heiluvine silmineen.


4 kommenttia:

  1. Aivan ihana lakki. Ja ihana tuo edellisen postauksen hiiriheijastinkin.

    VastaaPoista
  2. Kääk! aivan mahtava lakki, todella onnistunut! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti kommenteista! Lakki onkin jo kovassa käytössä.

    VastaaPoista