lauantai 23. lokakuuta 2010

Remppameininkiä

Uusi ompelukoneeni on kaikesta houkuttelevuudestaan huolimatta joutunut seisomaan tyhjänpanttina, kun viimepäivien parhaat kaverini ovat näyttäneet tältä:

Oivat apurit

Painesuihkupullo on mahtava helpotus tapetinpoistossa. Tavallisella suihkupullolla käsi on krampissa jo parin tapettivuodan kastelun jälkeen. Tällä painepullolla sen sijaan saa tyynenä suhuutella koko seinän ja sitten vaan repimään. Käynnissä on siis pienimuotoinen remppameininki, kun pari huonetta vaihtaa paikkaansa. Vuosi sitten ostettu talomme on kaikin puolin hyvässä kunnossa ja materiaaleiltaan hyvin meidän makuun sopiva. Nyt vuoden asumisen jälkeen alkaa kuitenkin tarkemmin hahmottua, missä olisi paras paikka kullekin huoneelle ja niimpä makuuhuoneemme ja vierashuoneemme vaihtavat paikkaa. Samalla vierashuoneeseen järjestetään paikka läppärille. Tähän asti se on lojunut olkkarin rahilla, mutta 9 kuukauden ikäisen lapsukaisen lähdettyä liikkeelle kiihtyvällä vauhdilla, se tarvitsee nopeasti turvapaikan. Samalla huoneiden seinät maalataan ja tapetoidaan. Uusi makkari onkin jo sängynpäädyn nikkarointia vaille valmis ja tulevaan vieras/tietsikkahuoneeseenkin olen jo iskenyt suihkupulloni kanssa.

Akkuporakone taas on ollut apunani huonekalujen kokoon ruuvaamisessa. Viime viikonlopun Ikea-reissun jälkeen täällä on vino pino paketteja. Miehen ollessa työreissulla ja minun ollessa malttamaton, olen tarttunut toimeen itsekseni ja todennut, että vastoin Ikean ohjeita, isohkon lipastonkin voi koota yksinään ja vieläpä onnistuneesti. Mukava apu niiden miljoonan ruuvin ruuvaamisessa on kuitenkin tuo akkukone.

Tilanne eilen

Tilanne tänään

Kyseinen Hemnes-lipasto tulee tytön huoneeseen, jonka sisustus ja kalustus on myös työn alla paraikaa. Koottu kapistus näytti varsin kivalta ja löytyi muuten länsinaapurin puolelta Haaparannasta vähän noita Suomen hintoja halvemmalla kuten kaikki muukin.   

2 kommenttia:

  1. Hei huikeeta! Kiitos tuosta suihkupulloideasta. Terveisin toinen epätoivoinen tapetin poistaja;)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi, on hintansa arvoinen. Tuo löytyi Halpa-Hallista alle kympillä. Täällä osa seinistä oli tapetoitu sellasella ihanalla tapetilla, joka lähti kokonaisina vuotina vetämällä ilman mitään kastelua tai muita esivalmisteluja! Poistetut tapetit vois vaikka käyttää uudestaan ja onkin säästössä mahdollista nukkekoti-projektia varten :)

    VastaaPoista