lauantai 2. lokakuuta 2010

Startti

Än, yy, tee, NYT! Ja näin on vihdoin ja viimein tämä kauan suunniteltu blogi startattu! Tarkoituksena on raportoida täällä käsityöjuttuja, lähinnä omia aikaansaannoksia. Ja käsitöiksi lasken kaiken vaikka joulukorttien askartelusta kodin remonttihommiin eli skaala on laaja. Tällä hetkellä ajankohtaista ovatkin pienet remppahommat, kun reilu vuosi sitten ostetun talon kamarit alkavat löytää lopullisen järjestyksensä. Työn alla on meidän oma makuuhuone, vieras-/tietsikkahuone ja tytön huone. Seinän maalausta ja tapetointia suurempia remontteja ei onneksi tarvita ja sisutussuunnitelmatkin on jo selvillä. Työkin etenee hitaasti mutta varmasti. Sisustus aiheisiin siis keskityn täällä varmaan piakkoin. Ompelus rintamalla on tekeillä pari Nuppu-peittoa, joista myös lisää, kun valmistuvat.


Pidetyt ja ei niin pidetyt huivit
Täytyyhän tänne koittaa kuviakin värkätä(melkosta opettelua tämä alku), joten kaivoin syyssäiden kunniaksi kaapista parin viime vuoden pipo ja huivi kavalkaadia. Ihmetyttää, miksi jotkut huivit jäävät suunnittelusta ja vaivannäöstä huolimatta lähes käyttämättä ja toiset taas tulee kulutettua ihan loppuun. Näistä suosikkeja ovat olleet etualan purppurainen kolmiohuivi ja ruskea virkattu. Kolmiohuivi on isoäidin perintölankojen joukosta löytyneestä kerästä, joka riitti juuri ja juuri tähän pitsineuleeseen (ohje: Novita Talvi 2008 malli 14). Vyötettä langassa ei ollut, mutta materiaali on ihanan pehmeää eikä ole mennyt käytössä miksikään. Ruskean pitkän huivin virkkasin ihan "omasta päästä" ja se on Novitan Mamboa. Huivi on ollut kovassa käytössä ja alkaakin olla jo melko nuhraantunut.

Tämä pipo on Novitan Puro-lankojen jäätynyttä karpaloa. Aivan ihanat värit ja nimet noissa langoissa!
(ohje: Novita Syksy 2009 malli23)

Jäätynyt karpalo

Tämä vaalea pitsineule-baskeri on Novitan Rose mohairia. Mallia en muista, mutta hyvä se oli, sillä tätä tulee käytettyä usein. Huivi on sekalaista virkkausta jämälangoista.

Suosikki baskeri

Hauska pompulapipo taitaa olla ihan Seitsemää veljestä (ohje Novita Talvi 2008 malli38). Huivi jälleen omaa "luovaa virkkausta".

Pompulat
Pompula-pintaa

 Ruusupipo on virkattu peruspipo, joka on yllättävän lämmin pakkasillakin. Ruusun ohje löytyi kirjasta Hurmaavat huivit (Stine Hoelgaard Johansen) ja on aiemmin käyttämiäni malleja muhkeampi. Virkattu huivi on pehmoista Novitan Kaarnaa. Ihanan pehmeä ja mustavalkoisesta väriyhdistelmästäkin tykkään, mutta silti jostain syystä jäänyt lähes käyttämättä.

Ruusunen

1 kommentti: