torstai 28. lokakuuta 2010

Rullia ja rusetteja

Rullaverhot solmitaan ruseteilla
Tytön huoneen sisustus jatkui verhojenompelun merkeissä. Huone tapetoitiin aiemmin niin, että yhdellä seinällä on aika räiskyvä kukkatapetti ja muilla vaalea tapetti. Kaapista löytyvät vanhat sivuverhot olivat sattumalta väriltään ja kuvioltaan kuin suunniteltu yhteen kukkatapetin kanssa. Ompelin niistä huoneen kahteen ikkunaan helmasta rullattavat verhot, jotka solmitaan rusettinauhoilla.

Ison ikkunan verho
Pikkuikkunan verho

Verhot voi siis  myös avata peittämään ikkunat. Ikkunoissa on sälekaihtimet, joten käytännössä rusetteja ei tarvinne availla vaan rullaus rusetteineen on lähinnä koristeseikka.
Samalla pääsin myös herkuttelemaan uuden ompelukoneen ominaisuuksilla: portaaton nopeuden säätö ja automaattinen lankojenkatkaisu, mitä luksusta!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat verhot, sulla on hyvä maku :)
  Oot kyl hyvin löytäny kaapista juuri tuohon tapettiin sopivat verhot! Ei malta oottaa, että näkee miltä tyttelin huone näyttää :)

  * Jansku *

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana tapetti! Mistä olet sen löytänyt?

  VastaaPoista
 3. Tapetti on paikallisesta K-raudasta, mutta ostettu jo 1,5 vuotta sitten. Mitään nimeä tai merkkiä en valitettavasti muista :(

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksesta! Nyt vasta muistin käydä sen katsomassa :) Mieheni on töissä K-raudassa, joten enköhän lähde vielä (kymmenennen)kerran tarkastamaan puljun tapetit! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit verhot! Meinasin matkia ideaasi pojan (1v.) huoneen verhoihin, minulla on Marimekon Poppa-kangas (puuvillaa) ostettuna. Nämä ovat varmaan helpommat ommella kun tavalliset laskosverhot. Miten huolittelit reunat? Kuinka leveät taitokset teit? Kun sinulla on silmää ja taitoa, luuletko että onnistuisin korvaamaan rusetit joillain soljilla (tulisi poikamaisempi ilme)?

  t. Outsa :)

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat tosiaan helpot ommella. Mielestäni paljon helpommat kuin laskosverhot. Nämähän ovat vain suorakaiteen malliset palat, joiden yläreunaan ommellaan kuja verhotangolle. Muihin reunoihin tein noin sentin levyiset päärmeet eli 2 cm:n saumanvarat, jotka käänsin kahdesti. Sillonhan ei tarvii huolitella, kun purkautuva reuna jää päärmeen sisään. Rullatessa verhon nurja puoli tulee rullien reunoissa näkyviin ja kahdesti käännetty reuna on siistimpi kuin vaikka siksakilla huoliteltu ja yhdesti käännetty. Rusetit voi hyvin korvata soljilla. Teet ikäänkuin kaksi vyötä, jotka pyöräytät verhotangon ympäri. Olen tehnyt keittiöön vastaavan, jassa kannattimena ovat nauhat, joiden toisessa päässä on napit ja toisessa pari napinläveä. Voisinkin laittaa sen piakkoin tänne blogiin ohjeiden kera, kun on jäänyt laittamatta. Soljet ovat hyvä idea, koska niillä saisi korkeuttakin säädeltyä helposti.

  VastaaPoista