keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Hienostelutakki

Tämä tytölle ompelemani "hienostelutakki" asusteineen valmistui jo lokakuussa, mutta on jäänyt esittelemättä.



Olin jo aikaisemmin suunnitellut, että olisi kiva ommella tytölle joku sievä talvitakki, jota voisi välillä käyttää arkisempien talvikamppeiden tilalta. Sattumalta käsityökirppikseltä löytyi vitosella pikkutytön takkikankaat, jotka olivat jääneet joltain käyttämättä. Kangas oli jotain fleecen tyylistä, paksuhkoa, pehmeäpintaista ja mukana oli myös tekoturkiksen tapaista materiaalia, joka oli ajateltu kaulukseen ja hihansuihin. Värinä oli tuollainen jännä marjapuuronpunainen. Ihan kaunis, vaikka itse en alunperin ollut ajatellut punaista. Tulipahan kerrankin jotain todella tyttömäistä.



Kaavan löysin Ottobrestä, mutta numeroa en tullut laittaneeksi ylös...Joka tapauksessa tosi ihana malli. Koska kangas ei varsinaisesti ollut mitään ulkokangasta, ei villaa, eikä ehkä kovin lämmintä, tein vuoren fleecetikkikankaasta. Napeiksi valitsin söpöt helminapit. Malliin kuului myös hattu ja pakkohan sekin oli ommella. Lakkiin käytin samaa tekoturkista reunaan ja vuoriin ja päällikangas on vakosamettia, josta aiemmin tein vauvan turkistöppöset. Solmimisnauhoiksi laitoin tyyliin sopivaa satiininauhaa.



Varsin sievä kokonaisuushan tästä tuli. Kamppeet ovat olleet käytössä siis jo kolmisen kuukautta ja ovat kyllä herättäneet ihastusta.

6 kommenttia: