keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Pyörä


Olen jo pitkään haaveillut pihaan koristukseksi vanhaa polkupyörää, jonka kyytiin voisi vuodenaikojen mukaan vaihdella kukkia, valoja tms. Vastaavia olen nähnyt monessakin paikassa. Tarjolla taitaisi olla jonkinlaisia tällaiseen tarkoitettuja koristepyöriäkin, mutta halusin mieluumin oikean vanhan pyörän.

Sopiva yksilö löytyikin läheltä. Alunperin äitini on vuosia sitten hankkinut käytettynä tämän Tunturi Daamin minulle. Nyt se oli ollut muutaman vuoden lainassa siskoni miehellä ja ilmeisesti kovassa käytössä. Se tuli tiensä päähän niin, että jatkuvaan korjaamiseen alkoi kulua enemmän aikaa kuin jäi ajamiselle. Eikä tällä ajaminen tainnut enää olla kovin turvallistakaan. Tässä vaiheessa lankoni päättikin lahjoittaa pyörän takaisin käyttööni...hehheh. Oikeasti tämä siis tuli kuin tilauksesta, sillä minulla ei pyörälle olisi enää muuta käyttöä ollut. Rahaakin tähän kului nyt ainoastaan maalipurkin ja takalaatikon verran eli noin 15 euroa.
Maalasin Daamin valkoiseksi ja sijoitin talon nurkalle. Tarakalle hankin puulaatikon, johon nyt ensihätään keräsin havuja myrskyn kaatamasta kuusesta. Viritin vielä valotkin vaikka kevättä kohti jo mennäänkin. Onhan nyt vielä aika pimeää. Etukori on vielä etsinnässä ja sitä odotellessa ripustin eteen vanhan lyhdyn.

1 kommentti:

  1. Ihana pyörä!
    Mulla on ollut kanssa hinku saada mm. pyörä ja muuta koristeromua pihalle. Ajatuksena olisi maalata kaikki valkoiseksi, niin sointuisivat kivasti yhteen ja taloon. =)

    VastaaPoista