maanantai 2. tammikuuta 2012

Itsetehtyjä joululahjoja

Tänä jouluna tein itse useammankin lahjan ja tässä niistä muutama.


Miehen sisko sai virkatun maton ja pannunalusen keittiöön. Mallina oli jälleen sama Juhannusruusumatto kuin aiemmissakin matoissani. Tämä oli hieman pienemmässä koossa, että tuli kohteeseen sopivan kokoinen.

Kohta 10 kk ikäinen kummipoika isoveljineen sai aplikoidut traktoripuserot. Materiaalina oli college.8-vuotiaalle kummipojalle tein vanhasta kirjasta salakätkön, joka kätki sisäänsä pari lahjakorttia. Kirjahyllyssä kirja näyttää tavalliselta, mutta sen sisään voi piilottaa haluamiaan aarteita.
Tällaisen tekemisestä minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta eikä tietoa. En löytänyt netistäkään vastaavia, joten kehitin omat ohjeet.

Kiinnitin ensin sivut toisiinsa sieltä täältä erikeepperillä ja sitten pienissä nipuissa niittipyssyllä. Sain mieheltä etukaäteen joululahjaksi sähkökäyttöisen kätevän niitti/naulapyssyn, joka soveltui tähän oikein hyvin. Kun sivut olivat tiukasti yhdessä, kaiversin keskelle kolon mattopuukolla. Tämä oli homman haastavin ja pitkäveteisin vaihe, josta sain myös ison rakon käteeni. Lopuksi vuorasin kolon keinonahalla. Sivuun tein vielä samasta nahasta ja tarranauhasta kiinnityssysteemin, etteivät aarteet pääse tippumaan kirjan välistä.

Lopputulokseen olin oikein tyytyväinen. Kirjasta tuli siisti, kestävä ja päällepäin ihan tavallisen kirjan näköinen.

2 kommenttia:

  1. Kaunis matto ja kiva samaa sarjaa oleva pannunalunen!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi miten upeat paidat olet tehnyt! osaisinpa itsekin ommella noin hyvin :O

    VastaaPoista