sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talviauringon paisteessa

Blogin viimeisimpänä päivityksenä kummittelivat edelleen nuo tontut, vaikka kaikki jouluinen on jo raivattu odottamaan ensi vuotta. Siksipä tänään, talviauringon ihanasti paistaessa, nappasin muutaman kuvan siitä, mitä jäi jäljelle, kun kaikki se jouluroina pakattiin laatikoihin.Eteisen lipaston päällä maatuskat syrjäyttivät olkipukin ja -possun. Maatuskathan ovat nyt kovassa huudossa vähän joka paikassa, joten päätin nostaa ne esille sisustusta piristämään. Ovathan nämä veikeitä ja tuovat vähän väriä. Näistä kaksi ekaa ovat vanhempieni tuomia Viipurin-tuliaisia melkein kolmenkymmenen vuoden takaa ja loput kirpparilta. Isoon taulunkehykseen laitoin Ikean lintukankaan, joka siinä ennen joulua olikin ollut jo pitkään. Tämä kuosi hillittyine väreineen jotenkin vaan miellyttää silmääni niin, etten raaski siitä luopua.
Eteisen välioven lasiruutujen liekoseppeleet, jotka tein ennen joulua, annoin vielä jäädä paikoilleen. Riisuin vaan jouluilmeen vaihtamalla kangassydämet käpyihin ja kristalleihin.


Oksa-asetelma sai myös luopua joulukoristeista ja sen juurella ollut valosarjakin sammui lopullisesti aattoiltana. Niimpä jäljelle jäivät vain valkoiset oksat ja virkatut pitsisydämet. Talolyhtyjen sisään viritin pienen valosarjan, joka pikkuikkunoista tuikkiessaan näyttääkin kivemmalta kuin kynttilät.

Monenlaista ompelusta ja muutakin projektia on tekeillä, mutta kaikki roikkuvat vielä puolivalmiina tai valokuvausta odotellen. Jouluaskartelujen jälkeen iski oikea vimma jos jonkinlaiseen sisustus- ja ompelujuttuun ja enköhän pian saa jotain tänne blogiinkin esille. Hyvää ja aurinkoista uuttavuotta kaikille blogissa pistäytyville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti